Belangrijke zege Gonemo richting klassenbehoud

Manuel Marwa maakte zijn rentree tijdens dit duel

 

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo zitten momenteel in de overlevingsmodus. Ieder punt en zeker een overwinning is van vitaal belang om in de Hoofklasse G te kunnen blijven uitkomen. De behaalde 7-4 winst op de reserves van Almelo FC draagt daar wat dat betreft aan bij.

Hoogste platform

Opmerkelijk in dit duel is de rentree van Manuel Marwa, die enkele seizoen geleden afscheid heeft genomen van het hoogste platform binnen Gonemo. Opzienbarender is het debuut van Martijn Eckhardt in de hoofdmacht. De routinier zette zijn eerste optreden luister bij met een klinkende overwinning.

De wedstrijd begon met een snelle achterstand voor Gonemo. Özbey Genç zorgde op de voor hem bekende wijze voor de gelijkmaker. De robuuste spits werd ingespeeld, draaide bij zijn directe tegenstander weg en prikte het leder vervolgens in het dak van het doel. Dimitri Dekker bracht Gonemo voor het eerst aan de leiding. Almelo kwam weliswaar langszij, maar Abdel El Jadouni prikte na een snel genomen corner de bal keurig achter de Almelo-goalie, 2-3.

Uitstekende reddingen

De gastheren kwamen na rust prima uit de startblokken en herstelden de balans, 3-3. Dankzij uitstekende reddingen van doelman Gino Kothuis bleef Gonemo in deze fase verschoond van tegentreffers. De opmars werd gaandeweg ingezet en respectievelijk Saïdjah Johannis, Manuel Marwa en opnieuw Özbey Genç lieten een 3-6 score in Winterswijks voordeel aantekenen.

Almelo liet zich nog één keer gelden, maar dit was niet voldoende om Gonemo te verontrusten, 4-6. Zelfs in ondertalsituatie na een gele kaart van Özbey Genç wist Gonemo zich onder de druk vandaan te spelen. Sterker nog, aanvoerder Nick Houwers scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. De 7-4 overwinning van Gonemo was daarmee een feit en door de winst kruipen de withemden voorzichtig richting de middenmoot in de Hoofdklasse G.Programma
Hoofdsponsor