Brasilianen te sterk voor Gonemo 3

Zadrach maakte de assist op Tim

 

Vrijdag werd vertrokken met 7 man richting het pittoreske Terborg. Aangevangen zou worden tegen FC Brasil ‘ 77 4. De sfeer zat er goed in al wisten we op voorhand al dat het een moeilijke zaak zou worden. FC Brasil ’77 4 deelt namelijk de koppositie met LZVV/MSML.NL 4 en op het moment bepaalt het doelpuntensaldo de ranking tussen beide ploegen.

Gelegenheidscoach Ferry had de lastige taak een plan van aanpak te formuleren om tegen een sterke tegenstander kansen te creëren om wellicht met 1 punt of meer huiswaarts te keren. Deze taak werd bemoeilijkt daar het al snel duidelijk was dat Brasil ‘ 77 4 een volwaardig elftal had meegenomen naar de wedstrijd. Desalniettemin werd ons plan uitgelegd en voerden we het systematisch uit.

Gelijkwaardig

Al binnen een paar minuten liet Gonemo zijn tanden zien, een welgeplaatst schot door Ferry werd vakkundig binnen gewerkt door Tim, die overigens een zeer solide wedstrijd speelde. Het stond 0-1. Dat Brasil ‘ 77 4 veel kwaliteit heeft rondlopen, bleek want nog niet koud van het juichen kwamen de gastheren weer langszij en scoorde behendig de 1-1.
Er brak een periode aan waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en enkele schoten van Ferry gingen rakelings langs het doel. Brasil ’77 4 was zuiniger met de kansen en scoorde de 2-1 en 3-1 voor rust. Vlak voor het rustsignaal schoot Zadrach met een vernietigend schot een streep, die door de benen van Tim en de sluitpost heen gingen. Doordat enkele beenharen van Tim de bal wisten te kietelen werd de goal aan Tim toegekend en stond het met rust 3-2.

Uitputtingsslag

Met 2 spelers minder dan gewenst bleken niet alle combinaties van spelers goed op elkaar te zijn ingespeeld. Ondanks dat dit soms tot misverstanden leidde, bleken er kansen te zijn om op gelijke hoogte te komen. Jeovanny kwam meermaals op via de zijkant om zo nu en dan net de eindpass te zien misgaan. Omdat Jaimi en Ferry met hun behendigheid nog meermaals een schot op een doel kon plaatsen bleef er lang hoop op een gelijkmaker, maar Jeffrey kreeg een bal niet langs de sluitpost en de rebound kon ook niet fatsoenlijk benut worden.

Met nog een kwartier op de klok scoorde Brasil ‘ 77 4 de 4-2 en nadat een gesmoord schot van Brasil ‘ 77 4 precies voor de voeten van de aanvaller viel, was Gonemo’s sluitpost kansloos en belandde voor de 5e keer de bal achter Mohammet. Dat de laatste 5 minuten nog een doelpunt in zich had, was puur voor de statistieken. Een wedstrijd met een verdiende winnaar waar we helaas de punten hebben moeten achterlaten in Terborg, maar waar iedereen het uiterste gegeven heeft en er prima gevoetbald is.Programma
Hoofdsponsor