Gonemo legt SK Turkuaz over de knie

Dimitri passeert speler van FC Turkuaz

 

WINTERSWIJK - Op voorhand is de uitslag voorspelbaar zijn als de nummer laatst het tegen een titelkandidaat moet opnemen. De zaalvoetballers van Gonemo waren bij aanvang van het duel tegen SK Turkuaz uit Deventer weliswaar hekkensluiter in de hoofdklasse G, maar bewezen het tegendeel. De Winterswijkers stegen boven zichzelf uit en gaven na een spectaculaire zege op de bezoekers uit de boekenstad de rode lantaarn uit handen. Gonemo won met 8-4.

Supportersschare

Een dramatische start leek een voorbode op weer een verliespartij. Binnen het kwartier keek Gonemo tegen een 0-2 achterstand aan. Eenmaal van de schrik bekomen zette de thuisformatie gesteund door de in grote getale opgekomen supportersschare een heuse achtervolging in. Nadat Antoine Pariente de aansluiting verzorgde deden Dimitri Dekker en Menno Stemerdink er een schepje bovenop (3-2).

Het goede spel werd na de pauze voortgezet, want Yassin Ouardighi vergrootte de marge tot twee. Helaas voor de withemden bleef Turkuaz via een prima genomen vrije trap de Winterswijkers op de hielen (4-3).

Gezien het spelbeeld was er absoluut geen sprake van klassenverschil. Sterker nog Gonemo liep via Menno Stemerdink en Saïdjah Johannis verder uit. Dat de Deventenaren nog één keer tegen scoorden was een soort laatste stuiptrekking (6-4).

Zakelijk

In een meer dan hectische slotfase heerste er op een gegeven moment een grimmige sfeer. Turkuaz zocht de grenzen van het toelaatbare op, echter zonder het gewenste resultaat. Gonemo stelde zich zakelijk op en maakte de klus op professionele wijze af. De derde treffer dus hattrick van Menno Stemerdink en een toegekende penalty, die door aanvoerder Nick Houwers koelbloedig werd verzilverd, waren voldoende voor de meer dan verdiende 8-4 zege voor Gonemo.Programma
Hoofdsponsor