Johannis wint het Familietoernooi en prolongeert titel

WINTERSWIJK - Het team van Johannis heeft de editie 2018 van het Familiezaalvoetbaltoernooi, waarbij Molukse families onderling strijden wie de beste is in Winterswijk, gewonnen. Daarmee prolongeert het met succes de titel.

In de poule Johannis Kit en Montage Service werd Pattiruhu winnaar en eindigde Tetelepta als tweede. In de poule Eetcafé Het Kronenhuis werd Johannis nummer één en plaatste Marwa zich ook voor de halve finale. Pattiruhu moest tegen Marwa het onderspit delven en verloor met 0-1. Met dezelfde cijfers plaatste Johannis zich ten koste van Tetelepta voor de finale.

In een doelpuntrijke eindstrijd ontdeed Johannis zich van Marwa. Deze 5-3 zege betekende niet alleen het kampioenschap, maar tevens prolongatie van de felbegeerde titel.

Eindstand

1. Johannis, 2. Marwa, 3. Tetelepta 1, 4. Pattiruhu 1, 5. Pattiruhu 2, 6. Noya, 7. Oppier, 8 Tetelepta 2, 9. Lawalata, 10. Pietersz.

Extra prijzen

Er werden verder extra prijzen uitgereikt. Zo werd Menno Stemerdink niet alleen topscorer van het toernooi, maar ook uitgeroepen tot beste speler. De beste jeugdspeler onder 18 jaar werd Noa Pietersz, beste keeper Elmar ter Maat en beste scheidsrechter Abdel El Jadouni. De sportiviteitsbeker ging naar het familieteam Tetelepta 2.Programma
Hoofdsponsor