Klassenbehoud Gonemo hangt aan zijden draad na misslag

Foto: Nick Houwers verzorgde de aansluiting

 

 

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben tegen de reserves van SVI uit Zwolle het onderspit moeten delven. De withemden konden tegen de mededegradatiekandidaat geen vuist maken en verloren met 2-4.

Door dit verlies tegen de Zwollenaren moet Gonemo als nieuwe hekkensluiter ernstig vrezen voor degradatie uit de hoofdklasse G. Juist dit duel was cruciaal, want bij winst zouden de Winterswijkers verzekerd zijn van klassenbehoud. En misschien was hierdoor de druk te groot en Gonemo geen schim van de ploeg die vorige week koploper Drienerlo uit Enschede met 5-1 een draai om de oren gaf.

Rebound

De Winterswijkers begonnen sterk en namen via Menno Stemerdink de leiding. Een gekeerd schot van Joel Pattiruhu werd door de linkspoot in de rebound alsnog ingetikt. Een goed begin is het halve werk, echter bij Gonemo ging het vanaf dat moment de verkeerde kant op. De gastheren konden niet imponeren en waren zoekende naar hun vorm.

In deze fase nam het spelaandeel van SVI zienderogen toe. Niet alleen de gelijkmaker werd gescoord, maar de Zwollenaren namen brutaal een 1-3 voorsprong. Gonemo-aanvoerder Nick Houwers gaf na rust met zijn aansluitingstreffer zijn ploeg hoop.

VAR

Drie minuten voor tijd werd een vermeende overtreding van Joel Pattiruhu in het strafschopgebied door de man in het zwart met een penalty bestraft. Helaas heeft het zaalvoetbal geen VAR, anders was deze scheidsrechterlijke dwaling aan het daglicht gekomen. In plaats daarvan profiteerden de bezoekers uit de Overijsselse Hanzestad van dit buitenkansje en dit was meteen de genadeklap. Gonemo verloor met 2-4 en bezet door deze misslag de laatste plek.Programma
Hoofdsponsor