Promovendus Gonemo 2 net iets sterker dan Zavodo 2

Archieffoto Gonemo 2 vorig seizoen


WINTERSWIJK - Maandagavond 23 september speelde Gonemo 2 de uitwedstrijd in Doetinchem tegen Zavodo 2. Een goede tegenstander met technisch begaafde spelers (waarvan er later nog 3 bij 1 meededen). Gonemo won met 3-2.

Door: Ruben Beijers

Zavodo begon sterker en scoorde na zo'n 10 minuten ook de openingsgoal. Het antwoord van Gonemo 2 volgde snel na een uitstekende actie van Dimitri Dekker, die de bal onderschepte op eigen helft en vervolgens de dribbel inzette en de 1-1 binnenschoot. Vervolgens bleef Zavodo de druk erop houden en maakte het een keurige goal: 2-1.

Wederom had Gonemo hier vrij snel een antwoord op, waarbij Giovanni Malawau vlak voor rust de bal, uit een op het oog vrij onmogelijke hoek, snoeihard in het dak van het doel schoot. De 2-2 op het scorebord was tevens de ruststand.

Overtalsituatie

Waarin Zavodo het overwicht had in de 1e helft, begon Gonemo 2 sterker te worden in de 2e helft. Meerdere kansen volgden, helaas nog zonder succes. Met nog 5 minuten op de klok kreeg Zavodo een gele kaart, oftewel een overtalsituatie voor Gonemo.

Gonemo hield het hoofd koel en profiteerde via de sterk spelende Dimitri Dekker, die de bal haast door het net heen schoot! Een 2-3 voorsprong voor Gonemo met nog 3 minuten te gaan. Gonemo 2 bleef de laatste minuten scherp en hield tot eigen tevredenheid stand, uitslag 2-3.

Een echte teamprestatie, waarbij doelman Jorrick Lammers ook enkele prima reddingen verrichtte. Als promovendus is Gonemo 2 het seizoen prima gestart met 6 punten uit 2 wedstrijden.


Programma
Hoofdsponsor