Tactisch sterk Gonemo 3 pakt overwinning tegen AZSV 3

Jean-Pierre Dekker (links) en Chesron Tetelepta waren beiden eenmaal doeltreffend


WINTERSWIJK - Vrijdagavond 27 september was het weer zover: FC Gonemo 3 tegen AZSV 3 uit Aalten. De thuisploeg won met 4-2 en speelde volgens de afspraken van coach Ferry Pattiruhu.

Door: Chesron Tetelepta

Beide ploegen begonnen wat afwachtend met weinig risico maar het was AZSV dat als eerste het net wist te vinden: 0-1. Maar middels een goede combinatie van Ricardo Pattiruhu die met een steekpass Jean-Pierre Dekker wist te vinden en die op zijn beurt weer Chesron Tetelepta vond die de bal keurig kon binnen tikken: 1-1.

Vanwege de blessure van Michael Bols deed gastspeler Dimitri Dekker mee. Hij speelde erg solide en had al wat schoten afgevuurd met z'n linker. Doordat de verdediger van AZSV daardoor z'n linkerbeen ging afdekken, trok Dimitri naar z'n rechter en schoot droog raak: 2-1. Met nog enkele minuten te spelen werd dit tevens de ruststand.

Coach Ferry Pattiruhu gaf aan dat we geconcentreerd aan het voetballen waren en dat de Aaltenaren in de tweede helft waarschijnlijk de aansluitingstreffer willen maken. Maar het was Dimitri Dekker die op zijn beurt Jean-Pierre Dekker vanuit een corner wist te vinden bij de tweede paal. De bal werd netjes binnenkant voet in de goal gekaatst: 3-1.

Voetbalintelligentie

AZSV hadden met Martijn een gevaarlijke speler die diverse schoten heeft gelost op keeper Mohammed Durmaz maar deze wist de Gonemo-doelman met verve te pareren. De gasten begonnen wat te drukken maar konden de solide verdediging niet zo snel kapot spelen. Thijs Esselink, die zijn tweede wedstrijd in de zaal speelde weet al snel hoe hij de bal moet controleren. Je kunt zien dat hij over een goede dosis voetbalintelligentie beschikt. Met een goed uitgespeelde kans wist hij Dimitri Dekker te vinden die keihard tegen het net wist te schieten: 4-1.

Door een overtreding van Bas Maksuti moest Gonemo even met drie veldspelers verder. Onder leiding van Jaimi Nobes die de verdediging netjes wist neer te zetten werden bijna de volle twee minuten goed uitgespeeld, maar door dom balverlies van Gonemo faalde AZSV niet bij de afwerking: 4-2. Dit was tevens de eindstand.


Programma
Hoofdsponsor