Vechtlust resulteert in knappe zege Gonemo op koploper

Menno Stemerdink (r) was tweemaal trefzeker

 

 

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo zitten verwikkeld in een degradatiestrijd in de hoofdklasse G. Koploper en titelfavoriet Drienerlo kwam op bezoek om de punten mee naar Enschede te nemen. Echter de vechtlust die Gonemo aan de dag legde leverde de Winterswijkers een enigszins verrassende 5-1 zege op.

Siebe te Winkel kwam over van de reserves en was een stabiele factor in de aanvalslinie van Gonemo. De balvaste spits was afwisselend samen met Özbey Genç een plaag voor de Enschedese defensie.

Assist

Op de flanken deed Menno Stemerdink regelmatig van zich spreken. Het was niet verwonderlijk dat hij na een assist van Dimitri Dekker langs de zijlijn de bal onhoudbaar langs de Drienerlo-gaolie schoot. In een verder gelijk opgaande strijd bleef deze 1-0 score in het voordeel van Gonemo tot aan de rust op het scorebord staan.

Drienerlo nam als titelkandidaat uiteraard geen genoegen met deze achterstand en het gevolg was dat de bezoekers na de pauze het tempo opschroefden. Gonemo-doelman Guido Kothuis verrichte redding op redding maar moest na een kwartier de gelijkmaker incasseren.

Doorzettingsvermogen

Bij dit soort situaties verloor Gonemo nog wel eens de organisatie uit het oog. Aanvoerder Nick Houwers gaf het juiste voorbeeld door op pure doorzettingsvermogen zijn ploeg weer op het juiste spoor te zetten. De gasten moesten daardoor de defensieve stellingen verlaten. De solide spelende Menno Stemerdink vergrootte de marge met een onhoudbaar diagonaal schot op twee treffers.

Bij deze 3-1 stand reageerde de koploper uit Enschede met een laatste wanhoopspoging. De doelman werd als extra veldspeler ingezet. Bij balverlies van de Enschedeërs zou Gonemo het leder dan in een leeg doel kunnen schieten, hetgeen Saïdjah Johannis en Nick Houwers vervolgens niet nalieten. De 5-1 zege van Gonemo was op basis van de onverzettelijkheid verdiend en de withemden kunnen voorzichtig weer naar boven kijken.Programma
Hoofdsponsor