Zege geeft Gonemo meer lucht

Uitblinker Dimitri verantwoordelijk voor 4 doelpunten

 

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben tegen ’t Hoekje uit Oldenzaal een belangrijke zege geboekt. Bij de Winterswijkers had Dimitri Dekker met vier treffers een groot aandeel in de 6-4 overwinning.

Rentree

Het was voor Gonemo aanhaken richting subtop of afhaken met als gevolg dat de focus gericht moest worden op overleven in de Hoofdklasse. Siebe te Winkel maakte zijn debuut, terwijl Yassin Ouardighi na jarenlange afwezigheid diens rentree maakte. Beiden presteerden naar behoren.

De start van de wedstrijd was allesbehalve florissant, want Joel Pattiruhu kreeg ten onrechte een gele prent waardoor Gonemo in een ondertalsituatie kwam te staan. Deze buitenkans lieten de bezoekers zich niet ontnemen. Een vroege achterstand voor Gonemo was het gevolg, 0-1.

Daarna leek de thuisformatie zich te herstellen door via Dimitri Dekker langszij te komen. Echter niet consequent doorverdedigen werd andermaal afgestraft. Opnieuw Dimitri Dekker zorgde met een droge knal voor evenwicht, 2-2.

Richting de pauze liep Gonemo uit naar een grotere voorsprong. Respectievelijk Yassin Ouardighi en debutant Siebe te Winkel namen de productie aan Winterswijkse zijde voor hun rekening, 4-2.

In de tweede helft kwamen de gasten enigszins verrassend terug in de wedstrijd. De opgelopen averij werd weggepoetst en beide opponenten stonden binnen tien minuten weer op gelijke hoogte, 4-4.

Uitblinker

In de slotfase gaf Gonemo gas, waarbij uitblinker Dimitri Dekker tweemaal toesloeg. De 6-4 score voor Gonemo werd niet meer uit handen gegeven. Door deze zege heeft Gonemo meer lucht gekregen, waardoor de onderste regionen vooralsnog uit beeld blijven.Programma
Hoofdsponsor